VEELGESTELDE VRAGEN

  • De kwaliteitsaanduidingen: 

De beschrijving van de kwaliteit wordt aangegeven bij elke munt die gepubliceerd wordt.

Proof: met gepolijste stempels en muntplaatjes geslagen. Het lager gelegen deel (= veld) blinkt, het hoger gelegen deel (= onderwerp) is mat. Deze kwaliteit is de hoogst mogelijke voor een munt en wordt meestal ook in capsule en doosje geleverd.

Proof like: met gepolijste stempels geslagen

FDC/BU: (Fleur de coin): stempelglans, zelfs met een vergrootglas kunnen geen gebreken vastgesteld worden.

UNC (Uncirculated): munt heeft niet gecirculeerd, maar kan wel een paar krasjes vertonen door het vallen in de bak na geslagen te zijn.

XXF: (Extra Extra Fine): prachtig, wel gecirculeerd, maar vrijwel geen slijtage

XF: (Extra Fine): zeer fraai, slijtage zichtbaar op hogere delen

VF: (Very Fine): fraai, duidelijke slijtage, fijnere details vrijwel niet meer zichtbaar

F: (Fine): zeer goed, sterk afgesleten, delen van de tekst niet meer leesbaar

  • Foto's op de site 

Voor alle nieuwe circulatiemunten: UNC-, BU-, en proofmunten worden éénheidsfoto's gebruikt.

Foto's van andere munten kunnen ook éénheidsfoto's zijn van een bepaald muntentype waarvan diverse jaartallen beschikbaar kunnen zijn. Hiervan worden meestal ook voor- en achterzijde gepubliceert, maar hiervan kunt u geen kwaliteitsconclusie trekken, tenzij u ze live komt bekijken in onze winkel aan de Gistelse Steenweg 93, 8200 Sint-Andries.

Foto's die wel gekoppeld zijn aan één bepaalde munt: in dit geval staan er foto's van de voor- en achterzijde gepubliceert op de website. Dus aan de hand van deze foto's kunt u zelf de kwaliteit bepalen. Bovendien is het ook mogelijk om de munten bij ons live te komen bezichtigen in de winkel in de Gistelse Steenweg 93, 8200 Sint-Andries

  • Een ander adres toevoegen

Per default wordt de standaard factuuradres ook als standaard verzendadres gebruikt. Wenst u een ander adres te gebruiken voor factuur- of verzendadres, dient u eerst een nieuw adres aan te maken. Tijdens het aanmaken kan u selecteren voor wat dit adres dient te worden gebruikt.

  • BTW nummer valideren

U kan een BTW nummer registreren indien u dit wenst. Je kan uw BTW nummer toevoegen aan het factuuradres. Enkel bij het factuuradres wordt het BTW nummer gevalideerd. Om een correcte validatie te krijgen, is het van belang dat het ingevulde BTW nummer overeenkomt met het ingevulde land. Voor de validatie van uw BTW nummer wordt vies gebruikt. 

Klanten met een BE BTW nummer worden als BTW plichtig geregistreerd. Voor alle andere EU-klanten wordt er geen BTW aangerekend.

 

Gistelse Steenweg 93/0001
8200 Brugge
+32 (0)50 71 85 06
[email protected]
BTW BE 0823.890.878

     Open maandag tot en met vrijdag van 10u00 tot 14u00 doorlopend.

     Of op afspraak via [email protected]

     Zaterdag, zondag en feestdagen gesloten.

Copyright © Brumunt. All rights reserved.