USA - Chinese American Veterans World War II Bronze Medal 3 Inch

€ 62,00
Op voorraad
SKU
M-US-CAVWWII-3-2020MG

USA - Chinese American Veterans World War II Bronze Medal 3 Inch

USA - Chinese American Veterans World War II Bronze Medal 3 Inch

PHILADELPHIA (P)

Miniatuur bronzen medaille duplicaat van Congressional Gold Medal toegekend aan Chinese Amerikaanse veteranen als erkenning voor de toegewijde dienst tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geslagen bij de Philadelphia Mint 3 inch in diameter

Uitgifte datum: 2020

Code: M-US-CAVWWII-3-2020MG

Tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden Chinese Amerikanen in alle takken van het leger en vochten ze in elk operatiegebied. Ze dienden met onderscheiding en verdienden vele militaire eer voor hun dienst en heldendom. Het aantal Chinese staatsburgers en Chinese Amerikanen dat aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in de VS woonde, was beperkt vanwege discriminerend beleid. Ondanks hun kleine aantal dienden echter ongeveer 20.000 in de strijdkrachten, en hiervan was ongeveer 40 procent geen Amerikaans staatsburger. Onze natie is deze veteranen voor altijd dank verschuldigd voor hun moed, toewijding en opoffering, vooral in het licht van discriminatie. De United States Mint accepteert nu bestellingen voor 1,5 inch bronzen duplicaten van de Chinese American Veterans of World War II Congressional Gold Medal. De voorzijde en achterzijde van de medaille zullen op onze website worden onthuld wanneer de Congressional Gold Medal wordt uitgereikt. De verzending van de bronzen duplicaten begint ook nadat de Congressional Gold Medal is uitgereikt.

United States Mint Medal

Metaal: 95% koper, 5% zink - Ontwerp: Voorzijde Ontwerper: Donna Weaver Voorzijde Medallic Artist: Michael Gaudioso Achterzijde ontwerper: Donna Weaver Achterzijde Medallic Artist: Renata Gordon Geslagen onder gezag van: Publiekrecht: 115-337 Muntplaats: Philadelphia (geen muntteken)

Meer informatie
Uitgifte jaar 2020
SETS BU set

Gistelse Steenweg 93/0001
8200 Brugge
+32 (0)50 71 85 06
[email protected]
BTW BE 0823.890.878

     Open maandag tot en met vrijdag van 10u00 tot 14u00 doorlopend.

     Of op afspraak via [email protected]

     Zaterdag, zondag en feestdagen gesloten.

Copyright © Brumunt. All rights reserved.